Подати скаргу
Закрити пошук
06.03.2018

Школа журналістської етики в конфліктних та пост-конфліктних суспільствах

Координатор проектів ОБСЄ в Україні запрошує практикуючих журналістів, редакторів місцевих видань, а також медіадіячів до участі в «Школі журналістської етики в конфліктних та пост-конфліктних суспільствах».

Метою школи є посилення обізнаності українських журналістів та медіа-активістів у питаннях журналістської етики конфліктно-чутливих аспектів медійної роботи, а також щодо ролі медіа у суспільствах із високим рівнем соціальної напруги. Окрім теоретичних занять та експертних дискусій, учасники матимуть змогу отримати нові практичні навички під час авторських тренінгів та воркшопів.

Програма школи складатиметься з трьох 4-денних навчальних модулів, які будуть проведені у різних містах України (Костянтинівка – 16-19 квітня 2018 року, Ужгород – 4-7 червня 2018 року, Маріуполь – 6-9 серпня 2018 року).

Відібрані до участі у школі журналісти зобов’язуються взяти участь у всіх трьох етапах. Витрати на проїзд, проживання та харчування учасників, а також на роздаткові матеріали покриваються організаторами.

Серед тем які включатиме програма Школи: етика як філософський концепт та його співвідношення із журналістською роботою, теорія конфлікту в українському контексті, журналістська етика та стандарти в умовах сучасних медійних реалій, медіа-грамотність та критичне мислення, висвітлення соціальних конфліктів та робота журналіста із вразливими групами населення, журналістика в соціальних мережах та кібер-безпека, робота з даними та їх візуалізація, громадянська журналістика та активізм тощо.

Під час навчання учасники матимуть можливість не тільки отримати знання із перелічених тем, а й обговорити в групах складні професійні питання з якими стикаються під час роботи.

До участі запрошуються:

– Практикуючі журналісти (в т.ч. фото- і відео-журналісти) редактори та фрілансери з усіх регіонів України, особливо представники регіональних медіа;

– Журналісти та медіадіячі, які працюють з соціальними та чутливими темами, а також журналісти, які працюють в конфліктних регіонах України;

Критерії відбору:

– Підтверджений досвід роботи в українському медіа-секторі;

– Робота з соціально чутливими темами та/або досвід роботи у зонах конфлікту;

– Готовність обговорювати етично чутливі питання у форматі відкритого діалогу та взаємоповаги.

Необхідні документи для конкурсного відбору учасників:

– Коротке резюме з переліком посилань на попередні матеріали, медійні проекти тощо;

– Мотиваціний лист (максимум одна сторінка);

– Контакти двох осіб, які могли б надати рекомендацію.

Прохання надсилати заявки на адресу: yuliia.popyk@osce.org 

Телефон для довідок: +380 632 283 199

Дедлайн подачі заявок на участь у Школі – 15 березня 2018 року.

Поділитись